Yaşam

Fırın usulü unlu kurabiye tanımı, nasıl yapılır?

Pastane adabında ufalanan kurabiyeler arasında en çok tanınan un kurabiyeleridir. Diğer çerez türlerine göre daha uzun süre bayat kalabilir. Pastane usulü unlu kurabiyeleri diğer kurabiye çeşitlerinden ayıran en değerli özellik pudra şekeri kullanılmasıdır.

Pastane usulü un kurabiyesi yapmak için öncelikle fırının tamamını ısıtmakla başlamalısınız. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır. İyice yoğrulur ve nişasta eklenir. Daha sonra un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan büyük parçalar alınır ve rulo haline getirilir. Üzerine çatal yardımı ile çizikler atılır ve yanlamasına kesilir. Fırına verin ve on dakika pişirin.

İşte kolay bayatlamayan en lezzetli pastane görgü kuralları un kurabiyesi tarifi…



FIRIN YÖNTEMİ UNU KURABİYE TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi için malzemeler;

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında),
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası,
  • 3,5 su bardağı un

Yukarıdaki için;

  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

Pastane görgü kuralları un kurabiyesi nasıl tanımlanır?



Aşama 1

Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizi hazırlayın.

Adım 2

Tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini karıştırma kabına alın. Tüm malzemeler birbirinin aynısı olana kadar yoğurun.

Aşama 3

Ardından nişastayı ekleyip yoğurun. Unu azar azar ekleyin ve yeterince yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur haline gelince un eklemeyi bırakın ve tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Adım 4

Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan parçalar alıp rulo haline getirin. Üzerine çatal yardımıyla çizgiler çizin. Eğimi bıçakla kesip tepsiye dizin.

Adım 5

Kurabiyelerin hepsini hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra fırına verin. 10 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Adım 6

Soğuyan pastane usulü un kurabiyelerini üzeri için ayırdığınız pudra şekerine bulayıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu